Dziś w naszej szkole w ramach Dnia Zdrowego Odżywiania przygotowaliśmy szeroki wachlarz potraw, przekąsek i deserów aby zadbać o nasze serca i układ krążenia.
Każda klasa zaprezentowała samodzielnie lub z niewielką pomocą rodziców 😉 przygotowane przysmaki, które uwzględniały składniki wspierające pracę serca.
A jakie to składniki? Oto i one: orzechy, ryby, tłuszcze roślinne, kakao, fasola, warzywa i owoce w szczególności: avocado, buraki, szpinak, jarmuż, jagody i cytrusy. Oczywiście pamiętajmy aby ograniczać tłuszcze i cukry!
Uczniowie dołożyli wszelkich starań aby potrawy były smaczne i różnorodne a dekoracje kusiły wyglądem, gdyż walczyli o nie byle jaką nagrodę – I miejsce to trzy dni bez pytania lub zadania domowego.
Komisja konkursowa w skład której wchodziły pani dyrektor Sylwia Zwolenik, Barbara Stanowicz i Ewa Kaleta po długich obradach wyłoniła zwycięzców tegorocznego konkursu:
I miejsce ex aequo Klasa II-III i VII oraz Oddział Przedszkolny
II miejsce ex aequo Klasy IV i V
III miejsce ex aequo Klasa I i VIII
Serdecznie gratulujemy!